Sassas glutenfria rulltårta med chokladkräm

05.06.2019

Enkel och god rulltårta med en sagolik chokladkräm som uppskattas av nästan alla.

Ingredienser

Rulltårtan

  • 3 st ägg
  • 1,5 dl strösocker
  • 1,5 dl glutenfritt mjöl (jag använder vanligtvis Finax röda)
  • 1 msk bakpulver

Fyllning (chokladkräm)

  • 100 gr smör eller margarin
  • 3 msk strösocker
  • 1 äggula
  • 1,5 - 2 msk kakao
  • 2 tsk vaniljsocker

Instruktioner

Kakan

1.
Vispa ägg och socker vitt och pösigt.

2.
Blanda i mjölet och bakpulvret.

3.
Lägg ett bakplåtspapper på en ugnsplåt och häll på smeten.

4.
Grädda mitt i ugnen på 225 °C i ungefär 5 minuter (till dess att kakan är fast och gyllenbrun).

5.
Vänd den nyuttagna kakan på ett bakplåtspapper täckt med strösocker och dra av bakplåtspappret som den låg på i ugnen.

6.
Låt svalna innan smörkrämen (/fyllningen) spritsas/breds på.

7.
Rulla ihop kakan.
Häll eventuellt på mer strösocker, så att rulltårtan blir jämnt sockrad.

8. 
Sätt med fördel in rulltårtan i kylskåpet eller i frysen en stund innan servering, så att smörkrämen hinner stelna.

Chokladkrämen

1.
Ta ut smöret/margarinet så att det hinner mjukna (alternativt värm det försiktigt i mikrovågsugnen - det får dock inte smälta!).

2.
Häll alla ingredienser i en tvåliters plastpåse.

3.
Blanda alla ingredienserna i påsen, med hjälp av händerna (utanpå påsen!).

4.
Klipp ett hål i påsens ena hörn.

5.
Spritsa ut fyllningen på den avsvalnade kakan.

6.
Jämna ut smörkrämen.

Skapa din hemsida gratis! Denna hemsidan är skapad via Webnode. Skapa din egna gratis hemsida idag! Kom igång