Sassas glutenfria rulltårta med chokladkräm
Enkel och god rulltårta med en sagolik chokladkräm som uppskattas av nästan alla.
Ingredienser
Rulltårtan
- 3 st ägg
- 1,5 dl strösocker
- 1,5 dl glutenfritt mjöl (jag använder vanligtvis Finax röda)
- 1 msk bakpulver
Fyllning (chokladkräm)
- 100 gr smör eller margarin
- 3 msk strösocker
- 1 äggula
- 1,5 - 2 msk kakao
- 2 tsk vaniljsocker
Instruktioner
Kakan
1.
Vispa ägg och socker vitt och pösigt.
2.
Blanda i mjölet och bakpulvret.
3.
Lägg ett bakplåtspapper på en ugnsplåt och häll på smeten.
4.
Grädda mitt i ugnen på 225 °C i ungefär 5 minuter (till dess att kakan är fast och gyllenbrun).
5.
Vänd den nyuttagna kakan på ett bakplåtspapper täckt med strösocker och dra av bakplåtspappret som den låg på i ugnen.
6.
Låt svalna innan smörkrämen (/fyllningen) spritsas/breds på.
7.
Rulla ihop kakan.
Häll eventuellt på mer strösocker, så att rulltårtan blir jämnt sockrad.
8.
Sätt med fördel in rulltårtan i kylskåpet eller i frysen en stund innan servering, så att smörkrämen hinner stelna.
Chokladkrämen
1.
Ta ut smöret/margarinet så att det hinner mjukna (alternativt värm det försiktigt i mikrovågsugnen - det får dock inte smälta!).
2.
Häll alla ingredienser i en tvåliters plastpåse.
3.
Blanda alla ingredienserna i påsen, med hjälp av händerna (utanpå påsen!).
4.
Klipp ett hål i påsens ena hörn.
5.
Spritsa ut fyllningen på den avsvalnade kakan.
6.
Jämna ut smörkrämen.