Sassas glutenfria kladdkaka

05.06.2019

Recept på en mycket god och väldigt enkel kladdkaka som älskas av i princip alla som smakar den - oavsett om de vanligtvis äter med eller utan gluten.

Ingredienser

Kakan

  • 3 st ägg
  • 3 dl strösocker
  • 1,5 dl smält smör eller margarin
  • 1,5 dl glutenfritt mjöl (jag använder vanligtvis Finax röda)
  • 6 msk kakao

Garnering

  • Florsocker

Serveringstips

  • Lättvispad grädde
  • Vaniljglass
  • Färska bär

Instruktioner

1.
Vispa ägg och socker pösigt.

2.
Tillsätt det smälta smöret/margarinet.

3.
Blanda i mjölet och kakaon.

4.
Häll smeten i en form med avtagbara kanter.

5.
Grädda i mitten av ugnen i cirka 20 minuter på 200 °C.

6.
Låt svalna och pudra över florsocker.
Servera sedan med lättvispad grädde, vaniljglass och färska bär.

Skapa din hemsida gratis! Denna hemsidan är skapad via Webnode. Skapa din egna gratis hemsida idag! Kom igång