Sassas glutenfria kladdkaka
05.06.2019
Recept på en mycket god och väldigt enkel kladdkaka som älskas av i princip alla som smakar den - oavsett om de vanligtvis äter med eller utan gluten.

Ingredienser
Kakan
- 3 st ägg
- 3 dl strösocker
- 1,5 dl smält smör eller margarin
- 1,5 dl glutenfritt mjöl (jag använder vanligtvis Finax röda)
- 6 msk kakao
Garnering
- Florsocker
Serveringstips
- Lättvispad grädde
- Vaniljglass
- Färska bär
Instruktioner
1.
Vispa ägg och socker pösigt.
2.
Tillsätt det smälta smöret/margarinet.
3.
Blanda i mjölet och kakaon.
4.
Häll smeten i en form med avtagbara kanter.
5.
Grädda i mitten av ugnen i cirka 20 minuter på 200 °C.
6.
Låt svalna och pudra över florsocker.
Servera sedan med lättvispad grädde, vaniljglass och färska bär.