Sassas glutenfria hallongrottor
Hallongrottor (eller vilken smak man nu önskar) är en mycket enkel, god och uppskattad variant av mördegskakor.

Deg
Följ instruktionerna i länken till och med punkt 8.
Ingredienser
- Hallonmarmelad (eller valfri smakkombination; marmelad är bättre att använda än sylt eftersom marmeladen innehåller mindre vätska).
Cirka 3 gr per kaka.
Instruktioner
1.
Dela upp degen i ungefär lika stora delar (jag gör mina kakor med cirka 25 gram deg).
2.
Rulla degbitarna till bollar och platta till dem så att de blir ungefär 0,5 centimeter tjocka.
3.
Gör en liten grop i kakorna (går att använda tummen, ett teskedsmått eller liknande).
Var försiktig så att hålet inte blir för djupt (maximalt halva kakans tjocklek, det måste finnas deg kvar under så att kakan håller ihop).
4.
Fyll hålet med marmelad.
5.
Sätt in de färdigformade kakorna i kylskåpet i 20 - 30 minuter, så att de blir kalla (kakorna flyter ut mindre om degen är kall, konsistensen blir även bättre).
6.
Grädda i mitten av ugnen i 5 - 7 minuter.
7.
Låt svalna innan servering.