Sassas glutenfria chokladbröd

05.11.2019

Chokladbröd, chokladsnittar eller chokladkakor - kärt barn har många namn.
Här hittas ett bra recept på glutenfria och goda chokladbröd.

Deg

Gör en sats Glutenfria mörkakor med chokladsmak (recept hittas här).

Följ instruktionerna i länken till och med punkt 8.

Ingredienser

  • 1 st ägg (att pensla degen med)
  • Pärlsocker
  • Strössel
  • Hackad mandel
  • Kokosflingor

Instruktioner

1.
Dela upp degen i två eller tre lika stora bitar.

2.
Forma degbitarna som tjocka korvar (tjockleken blir ungefärlig storlek på kakorna).

Genom att göra så här istället för på det traditionella sättet (platta snittar som skärs efter att kakan har varit i ugnen) blir kakorna jämnstora och man riskerar inte att få trasiga kakor eftersom de börjar stelna innan man har skurit färdigt.

3.
Vispa upp ett ägg lite lätt och pensla lite på degens kanter. 

4.
Häll ut pärlsockret (eller vilken smaksättning som önskas) på ett bakplåtspapper.

5.
Rulla degen i pärlsockret (eventuellt kan du behöva trycka lite så att det fastnar ordentligt). 

6.
Skär degen i ungefär 0,5 centimeter tjocka skivor. 

7.
Sätt in de färdigformade kakorna i kylskåpet i 20 - 30 minuter, så att de blir kalla (kakorna flyter ut mindre om degen är kall, konsistensen blir även bättre).

8.
Platta eventuellt till kakorna lite.

9.
Grädda i mitten av ugnen i 5 - 7 minuter.

10.
Låt svalna innan servering.

Skapa din hemsida gratis! Denna hemsidan är skapad via Webnode. Skapa din egna gratis hemsida idag! Kom igång