Sassas glutenfria Charlotte royale

08.06.2019

Enkel, fin och mycket god tårta gjord av rulltårta och mousse.

Recept

Hur mycket av varje du behöver beror på hur stor din Charlotte Royale ska bli.
I receptet nedan utgår jag ifrån vad jag använde för att göra tårtan på bilden ovan.

Tårtan måste påbörjas senast dagen innan servering eftersom den ska frysas mellan de olika lagren, den kan utan problem förvaras i frysen under flera veckor - så den går lätt att förbereda i god tid.


  • 3 st rulltårtor
    Klicka här för recept på rulltårta.

    Fyll rulltårtan med chokladkräm, sylt eller annat enligt önskemål (exempelvis hallonsylt vid användning av hallonmousse, blåbärssylt vid användning av blåbärsmousse, chokladkräm vid användning av chokladmousse etc).

  • 1 st fyllning A.
    Se förslag på fyllningar nedan.

  • 2 st fyllning B.
    Se förslag på fyllningar nedan.

Chokladkräm
Klicka här för recept på enkel chokladkräm.

Hallonmousse
Klicka här för recept på hallonmousse.

Blåbärsmousse
Klicka här för recept på blåbärsmousse. 

Vaniljkräm
Klicka här för recept på enkel vaniljkräm. 


Instruktioner

1.
Välj ut fyllningarna och gör dessa.

2.
Gör önskvärt antal rulltårtor.
Rulla dem dock inte i socker utan dra av "toppytan" istället.

3.
Tag fram en kupolformad glasskål i den storlek du önskar din tårta.
Klä skålens insida med plastfolie.

4.
Skär rulltårtorna i lika tjocka bitar (cirka 1 centimeter är lagom).

5.
Lägg en rulltårtsbit i mitten på skålen och fortsätt därefter att täcka insidan av skålen med rulltårtsbitar.
Se till att bitarna ligger tätt mot varandra, vid behov tryck till dem lite.
Säkerställ också att det blir någorlunda jämnt vid skålens kanter, jämna till vid behov.

Du ska ha rulltårta över när detta steg är färdigt (den ska användas längre fram!).

6.
Lägg skålen i frysen ett tag, så att rulltårtsbitarna fryser till (så att de håller formen och inte smular så mycket).

7.
Lägg i det första lagret med fyllning (fyllning A).
Bred ut ett jämnt lager på insidan av rulltårtsbitarna (cirka 1,5 centimeter är lagom).
Lämna cirka 1 centimeter till kanten.

8.
P
lacera skålen i frysen igen, till dess att fyllning A har frusit.

9.
Häll nästa fyllning (fyllning B) i tomrummet som finns.
Lämna cirka 1 centimeter till kanten (fyll lika långt som med fyllning A).

10.
Lägg försiktigt på resten av rulltårtsbitarna i botten. Börja från mitten och arbeta dig ut mot kanterna. Jämna vid behov till bitarna med en kniv.

11.
Täck över med plastfolie och placera skålen i frysen igen.

12.
Ta fram och låt tina i kylskåp innan servering.

Skapa din hemsida gratis! Denna hemsidan är skapad via Webnode. Skapa din egna gratis hemsida idag! Kom igång