Morfar Bohmans glutenfria pannkakor

30.12.2020

Mjuka och fantastiskt goda pannkakor med mycket ägg.

Ingredienser

  • 1 l mjölk
  • 5 dl glutenfritt mjöl (jag använder Finax röda)
  • 7 ägg
  • 100 gr smält smör
  • 1 - 2 krm salt (kan uteslutas)
  • 0,5 dl socker (kan uteslutas)

Serveringsförslag

  • Sylt
  • Lättvispad grädde
  • Glass

Instruktioner

1.
Mät upp mjölken och värm den så att den blir fingervarm (37-38 *C).

2.
Vispa i mjölet, lite åt gången så att det inte klumpar sig.

3.
Tillsätt det smälta smöret.

4.
Vispa i äggen och tillsätt eventuellt socker och salt.
Se till att vätskan inte är för varm, så att äggen stelnar.

5.
Sätt plattan på högsta värme och häll en liten klick smör i stekpannan (jag använder gjutjärnspanna). Häll i lite smet när pannan blivit varm och stek pannkakan. Den första pannkakan blir sällan speciellt bra.

6.
Häll i ytterligare en liten klick smör och sänk värmen till strax under medel. Stek resten av pannkakorna.
Eventuellt kan det behöva tillsättas ytterligare lite smör, det märks om pannkakorna börjar brännas fast.

Skapa din hemsida gratis! Denna hemsidan är skapad via Webnode. Skapa din egna gratis hemsida idag! Kom igång
Vi använder cookies för att möjliggöra en korrekt funktion och säkerhet på vår hemsida, och för att erbjuda dig bästa möjliga användarupplevelse.

Avancerade inställningar

Du kan anpassa dina cookie-val här. Aktivera eller inaktivera följande kategorier och spara ditt val.