Morfar Bohmans glutenfria pannkakor
Mjuka och fantastiskt goda pannkakor med mycket ägg.
Ingredienser
- 1 l mjölk
- 5 dl glutenfritt mjöl (jag använder Finax röda)
- 7 ägg
- 100 gr smält smör
- 1 - 2 krm salt (kan uteslutas)
- 0,5 dl socker (kan uteslutas)
Serveringsförslag
- Sylt
- Lättvispad grädde
- Glass
Instruktioner
1.
Mät upp mjölken och värm den så att den blir fingervarm (37-38 *C).
2.
Vispa i mjölet, lite åt gången så att det inte klumpar sig.
3.
Tillsätt det smälta smöret.
4.
Vispa i äggen och tillsätt eventuellt socker och salt.
Se till att vätskan inte är för varm, så att äggen stelnar.
5.
Sätt
plattan på högsta värme och häll en liten klick smör i stekpannan (jag
använder gjutjärnspanna). Häll i lite smet när pannan blivit varm och
stek pannkakan. Den första pannkakan blir sällan speciellt bra.
6.
Häll i ytterligare en liten klick smör och sänk värmen till strax under medel. Stek resten av pannkakorna.
Eventuellt kan det behöva tillsättas ytterligare lite smör, det märks om pannkakorna börjar brännas fast.