Hallonmousse

07.12.2020

En mycket enkel men samtidigt oerhört god hallonmousse.
Fantastisk precis som den är eller som fyllning i tårtor.

Ingredienser

Mousse

  • 250 gr hallon (jag använder frusna)
  • 1 dl strösocker
  • 3 dl vispgrädde
  • 2 tsk gelatinpulver
  • 2 msk vatten
  • 1 msk vatten

Instruktioner

1.
Häll gelatinpulvret i en liten skål och tillsätt 2 msk vatten.

2.
Tina hallonen så att de blir lite varma.

3.
Mosa bären så att det blir som en puré.
Jag använder en stavmixer.

4.
Passera purén genom en finmaskig sil (så att kärnor etc försvinner).

5.
Häll den passerade hallonpurén i en liten kastrull/gryta och tillsätt sockret samt 1 msk vatten. Låt puttra/sjuda i några minuter, så att sockret löser sig.

6.
Tillsätt gelatinet och rör runt till det har smält.

7.
Ställ undan till dess att det har svalnat (det ska dock inte bli för kallt, så att gelatinet börjar stelna).

8.
Vispa grädden.
Tänk på att inte vispa den för hårt!
Det ska bildas mjuka toppar, som nästan går ihop igen.

9.
Häll den svala hallonpurén i grädden och blanda ihop noga.

10.
Häll upp i serveringsglas eller på tårtan och ställ svalt till servering.
Moussen går utmärkt att frysa.
Vill du spritsa moussen på tårtan så ställer du den svalt och när den har börjat stelna häller du den i en spritspåse och fixar till din tårta.

Skapa din hemsida gratis! Denna hemsidan är skapad via Webnode. Skapa din egna gratis hemsida idag! Kom igång