Enkel vaniljkräm

07.12.2020

En mjuk, len och enkel vaniljkräm.

Ingredienser

Kräm - 1 portion

  • 1 dl vispgrädde
  • knappt 0,15 dl strösocker
  • 1 äggula
  • 2 msk vaniljsocker (jag tycker att Dr Oetkers är godast)

Som tårtfyllning

  • 4 dl lättvispad grädde
  • knappt 1 dl strösocker
  • 4 äggulor
  • 8 msk vaniljsocker (jag tycker att Dr Oetkers är godast)
  • 1 - 1,5 tsk gelatinpulver
  • 1 - 1,5 msk vatten

Instruktioner

Som den är:

1.
Vispa grädden.
Det ska bli fast utan att bli grynig/smörig.

2.
Vispa äggulorna, strösockret och vaniljsockret så att det blir ljust och fluffigt.

3.
Blanda försiktigt ihop grädden med äggblandnigen.

4.
Häll upp i portionsskålar och ställ i kylskåpet 15 - 20 minuter.
Den gör sig bäst om den serveras inom några timmar.
Dröjer det längre än så bör lite gelatin tillsättas - se instruktionerna för tårtfyllning.

Som tårtfyllning:

1.
Häll 1 - 1.5 tsk gelatinpulver i en liten skål, tillsätt 1 - 1,5 msk vatten.

2.
Vispa grädden.
Det ska bilda mjuka toppar som nästan går ihop igen.

3.
Vispa äggulorna, strösockret och vaniljsockret så att det blir ljust och fluffigt.

4.
Blanda ihop grädden med äggblandnigen.

5.
Värm gelatinet i mikrovågsugnen till dess att det har smält (cirka 15 - 20 sekunder i min mikrovågsugn).

6.
Ta några matskedar grädd- och äggblandning och blanda ner i gelatinet.

7.
Häll därefter ner gelatinblandningen i grädd- och äggblandningen. Vispa under tiden med elvispen på högsta hastighet, så att gelatinet blandas ner ordentligt.

8.
Häll i portionsglas och ställ kallt i några timmar om du vill servera en vaniljmousse, häll i en springform och ställ kallt i några timmar om du vill göra en tårta som den på bilden, eller ställ kallt i någon timme och häll i spritspåse om du vill spritsa den på en tårta.

Den fungerar utmärkt att frysa!

Skapa din hemsida gratis! Denna hemsidan är skapad via Webnode. Skapa din egna gratis hemsida idag! Kom igång